hivatal1Az Államreform Operatív Program keretében az Európai Szociális Alap támogatásával a Belügyminisztérium befejezte az "Új közszolgálati életpálya " című projekt megvalósítását.

Az 1,365 milliárd forintos támogatásnak köszönhetően, a kormány döntésének megfelelően a kormánytisztviselői, rendvédelmi és katonai jogállás tekintetében megvalósult a közigazgatási személyzeti rendszer átalakítása, valamint a szervezetrendszert és az eljárásokat működtető személyi állomány fejlesztése.

A munkakör alapú rendszer bevezetése érdekében elemeztük és értékeltük a közszolgálati munkaköröket, feldolgoztuk az egyéni teljesítményértékelés működési tapasztalatait és fejlesztettük a teljesítményértékelési rendszert támogató informatikai rendszert, továbbá az átjárhatóság erősítése érdekében továbbfejlesztettük a TARTINFO rendszert.

A kiválasztási eljárás kidolgozása során kialakítottunk egy rendészet-specifikus, saját jogtulajdonú és korszerű vezető-kiválasztási eljárást, amely 13 vezetői kompetenciára épül.

A közszolgálati HR munkatársak szakmai munkája támogatása érdekében Közszolgálati jogi- és módszertani füzetek készültek, továbbá egy koncepció a mentori rendszer közszolgálatban történő bevezetésének lehetőségéről, valamint vizsgáltuk a rendvédelmi szervezeti teljesítményértékelés közigazgatási szervekre történő alkalmazhatóságát.

Magyarország nemzetközi kötelezettségvállalásából fakadó aktuális feladatával, a korrupcióellenes tevékenységgel összefüggésben a projekt keretében a kormány által kiemelten kezelt probléma újszerű megközelítésére, "Az erkölcsi értékrend és a személyiség közötti kapcsolat vizsgálati szempontjai" címmel elméleti és empirikus kutatásokat folytattunk a szilárd erkölcsiség mutatóinak meghatározása érdekében.

(MTI)

Megosztás:

Hirdetés