rakocziA Rákóczi Szövetség – a Magyar Diaszpóra Tanács kérése alapján, a Magyar Kormány támogatásával – 2019 januárja és decembere közt akár 1 000 diaszpórában élő magyar fiatalnak teremt lehetőséget magyarországi tanulmányútra.

A Diaszpóra Program 10 és 29 év közötti fiataloknak kínál lehetőséget arra, hogy Magyarországra látogassanak, és kontinenseken átívelő kapcsolatokat alakítsanak ki a világ és a Kárpát-medence magyarsága között.

A hazánkba látogató fiatalok 5-10 napot tölthetnek el az országban, ahol a jól szervezett program része Budapest megismerése, a vidéki Magyarország és egy, a Kárpát-medencén belüli, de határon túli magyar régió felkeresése is.

A program összeállításánál a Rákóczi Szövetség arra törekedett, hogy az utazások nagyobb nemzeti és egyházi ünnepekhez, illetve magyar kulturális eseményekhez kapcsolódjanak.

A jelentkezés feltétele, hogy a fiatalok aktívan részt vegyenek a helyi magyar közösségekben működő hétvégi iskolák, cserkészcsapatok, hagyományőrző- és kulturális egyesületek, esetleg vallási közösségek munkájában.

A programra a Magyar Diaszpóra Tanács szervezetei kapnak meghívást. Jelentkezni a Rákóczi Szövetség honlapján lehet.

Hirdetés