lazar janos makonÚj összefoglaló jogszabály készül az építési tevékenységről, és már a koncepciójáról is társadalmi egyeztetés indul – közölte Lázár János építési és közlekedési miniszter.

Kezdődik az egyeztetés, újrarendszerezik az építést illető jogszabályoikat – közölte Facebook-oldalán Lázár János építési és közlekedési miniszter.

Az összegzésben, a magyar építészetről szóló törvényben az építésügyet, a településkép-védelmet és a műemlék­védelmet szabályozó, felülvizsgált törvényeket kodifikálják újra.

Talán meglepő, hogy már a törvénytervezet koncepcióját is társadalmi egyeztetésre bocsátjuk, de – miután a szakma véleményét már kikértük – szeretnénk, ha minél nagyobb társadalmi egyetértés támogatná az új szabályrendszert – írta a miniszter.

A cél a minőségi építészetet ösztönözni a bürokratikus építésügy helyett. Mindez azt is jelenti, hogy az a szándék: szigorítsák a szabályokat, hogy ne épülhessen olyan épület, amely léptékében, stílusában nem illeszkedik a településképbe – közölte Lázár János.

Facebook oldal

(VG.hu)

Hirdetés