lista0Lázár János építésügyi miniszter a Tranzit Fesztiválon tartott előadást szombaton, ahol a 444.hu beszámolója szerint beszélt az aktuális energiapiaci helyzetről, a tervezett beruházásbefagyasztás és -elhalasztás részleteiről, valamint a Paks 2 projektről.

A miniszter kitért arra a portál tudósítása szerint, hogy Orbán Viktor azzal bízta meg, hogy vizsgálja felül a beruházásokat. Magyarország ugyanis pénzszűkében van, elfogytak a források, a kamatok emelkednek, ami jelentős plusz terhet jelent, valamint finanszírozni kell a rezsicsökkentést, ami ezer milliárdos tétel az egekben lévő energiaárak miatt. Emellett elmondás szerint prioritást élvez a hadsereg fejlesztése a jelenlegi körülmények között.

Feladatáról úgy szólt: nagy munka, 10 ezer milliárdnyi állami fejlesztés zajlik, magyar és európai közpénzből, ezeket kell áttekinteni egyesével. „Pénzügyileg szűk a cipő, ezért tartalékot kell képeznie az országnak” - mondta Lázár, aki szerint a megkezdett fejlesztéseket befejezik, torzó nem marad, de új fejlesztéseknél a következő években nem lesz egyetlen kapavágás sem.

A cikk itt olvasható tovább

Hirdetés