ut10Az idei évben összesen 843 kilométernyi útszakasz rendbetételét végzi el vagy kezdi meg a Magyar Közút Nonprofit Zrt. - jelentette be Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár Tápiószentmártonban – írja a portfolio.hu.

"A három párhuzamosan futó programban zajló beruházások összértéke meghaladja a 100 milliárd forintot. Az útfelújítási évnyitó sajtótájékoztatóval indult meg a Tápiószentmárton-Cegléd összekötő út mintegy 9,1 kilométeres szakaszának teljes körű rekonstrukciója.

Az államtitkár kifejtette, hogy a tavaly és idén meghirdetett programok összesen közel 1600 kilométeren javítják tartósan az útállapotokat mintegy 165 milliárd forintból. Az alsóbbrendű mellékutak 2014-ben 63 szakaszon 247 kilométeren esnek át teljes körű felújításon több mint 36 milliárd forintból. A nyomvályúk és felületi egyenetlenségek megszüntetésére idén 143 szakaszon, 282 kilométeren lesz módja a közútkezelőnek mintegy 17 milliárd forintból. Az év második felében már az autópályákon is munkához láthat a Magyar Közút: a 49 milliárd forintos keretösszegből 314 kilométernyi gyorsforgalmi és főutat újítanak fel 2015 végéig. Völner Pál hozzátette: a szakminisztérium az uniós források maradéktalan hasznosulása érdekében további projektek programokba emelésének lehetőségét is vizsgálja" - olvasható a fejlesztési tárca közleményében.

A Pest megyei Tápiószentmárton térségében két szakaszon összesen csaknem 9,1 kilométeren hozzák rendbe a 3116. jelű mellékutat. A közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező hidegremix technológiával erősíti meg a rossz állapotban lévő pályaszerkezetet. A burkolatot érintő munkálatok mellett megújítják a padkát, az árkokat, a csőátereszeket, a tartós burkolati jeleket és a forgalomtechnikai jelzéseket is. A beruházás az Új Széchenyi Terv Közép-magyarország Operatív Program több mint 1,8 milliárd forintos támogatásából valósulhat meg. "A felújítás komoly könnyebbséget jelent a térség lakói számára, a jobb minőségű közlekedési kapcsolatokkal az érintett települések gazdasági lehetőségei is bővülnek" - fejtette ki Czerván György, a Vidékfejlesztési Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára.

Hirdetés