turist2Miközben a magyar turisztikai ágazat szereplőinek szinte minden reménye abban van, hogy a koronavírus-járvány után a belföldi utazók költéseivel élik túl a 2020-as szezont, az emberek kétharmadának esze ágában sincs kimozdulni otthonról a nyáron - derül ki a Napi.hu számára a Pulzus Kutató által készített friss közvélemény-kutatásból.

A turizmusban és a vendéglátásban működő cégek számára igazi megváltás a kijárási korlátozások feloldása, hiszen ez ad egyedül reményt arra, hogy újrainduljanak és túléljék ezt a szezont. Ugyanakkor vakcina híján az esetleges második járványhullám árnyékában, külföldi turistára aligha lehet számítani, és úgy tűnik, a magyarok sem tolonganak majd a hotelekben.

A megkérdezettek 66 százaléka ugyanis azt állítja, hogy sehova nem megy nyaralni idén, hanem otthon marad. A belföldi utazást tervezők aránya 25 százalék, csak külföldre 3 százalékuk, bel- és külföldre pedig 6 százalékuk vágyik - derült ki a Napi.hu megbízásából a Pulzus Kutató által készített reprezentatív közvélemény-kutatásból.

A nem túl biztató számokhoz a fertőzéstől való félelem mellett az is hozzájárulhat, hogy a magyarok egy jelentős részének csökkent a jövedelme, így nem az utazás lesz az elsődleges számukra a közeljövőben, hanem a családi kassza feltöltése, vagy rosszabb esetben az álláskeresés.

A cikk itt folytatódik

Hirdetés