agocsjanosLapértesülés szerint Agócs János a szabadlábra helyezés ellenére azóta sem jelent meg az Országos Roma Önkormányzat közgyűlésein.

„A Budai Központi Kerületi Bíróság elrendelte a hivatali vesztegetéssel gyanúsított Agócs János letartóztatását. Az ügyészség szerint Agócs János, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnöke harmincmillió forintot kért azért, hogy a pozícióját átruházza” – írtuk szeptemberben.

Az elnöki teendőket az aláírási joggal felruházott elnökhelyettes, Lakatos Oszkár vette át.

Agócs János letartóztatását január 2-ig meghosszabbították, de már a határidő lejárta előtt, a beismerő vallomás után novemberben szabadlábra helyezték – értesült a Népszava. Arról is írnak, hogy az elnök azóta nem jelent meg az ORÖ közgyűlésein.

A lap Agócs Jánost nem tudta elérni, de Lakatos Oszkár arról adott tájékoztatást, hogy az elnöki teendőket továbbra is ő látja el, Agócs János pedig január közepéig szabadságon van, tudomása szerint eddig nem emeltek vádat ellene.

Az elnök nem kezdeményezte, hogy az aláírási jog gyakorlásával a valóságban is újra betölthesse a tisztséget, viszont hivatalosan továbbra sem köszönt le a posztról.

(Index.hu)

Hirdetés