debrecenfRekordösszegű forrás jut idén a Kertségi Fejlesztési Programra. Ötmilliárd-háromszázmillió forintot fordít az önkormányzat a kertvárosi közlekedés korszerűsítésére és közműfejlesztésekre. 

A júliatelepi Futó utcának bizonyos szakaszain most még földút van, de már nem sokáig. Márciusban elkezdik az aszfaltozott útburkolat kialakítását. Ezzel együtt hét környékbeli utcában összesen több mint 2600 méter hosszúságban korszerűsítik az úttestet 1,1 milliárd forintból. 

- Ekkora mértékű beruházás a körzetben még nem történt. Ez is azt mutatja, hogy az itt lakók nagyon fontosak számunkra és próbáljuk az ő életminőségüket minél magasabb színvonalra emelni - emelte ki Becsky István önkormányzati képviselő.

Ezek az útkorszerűsítések a Kertségi Fejlesztési Program részei – mondta Papp Viktor, a Fidesz-KDNP frakció vezetője. Hozzátette: 2012-ben a képviselőcsoport kezdeményezésére indult a program, amelyre évről évre több forrást fordít a város.

Az idei rekordösszegű keret 5,3 milliárd forint, aminek jelentős része kertvárosi közlekedésfejlesztési beruházás az aszfaltozástól a kerékpárút fejlesztésen át az útépítésig. 

- Több mint 750 millió forintot költünk a lakossági kezdeményezésre megvalósuló útépítésekre. Itt már vannak folyamatban lévő útépítések, mint a Könyvkötő utcának az építése, a Nádsíp utca - mondta Papp Viktor.

A frakcióvezető azt is elmondta: idén lesz jelentős ivóvízhálózat-bővítés, csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítés, valamint járdaépítés és közvilágítás-fejlesztés is a Kertségi Fejlesztési Programban. 

(dehir.hu)

Hirdetés