allatmA Vasemberház Tükörtermében indult útjára az önkormányzat által támogatott jótékonysági akció, amelynek keretében a nagykanizsai állatmenhelyet üzemeltető Élettér Állat- és Természetvédő Egyesület kéri a város lakosságának segítségét a menhely fejlesztéséhez.

A sajtótájékoztatót dr. Papp Attila, az egyesület sajtószóvivője nyitotta meg, aki elmondta: mérföldkőhöz érkezett az állatotthon, az önkormányzat támogatásával ugyanis nagyarányú fejlesztés veszi kezdetét a jó idő beálltával. A nagyarányú bővítésnek az első állomása a karanténsor megépítése.

Cseresnyés Péter polgármester kifejtette: az Élettér egyesület jótékonysági kezdeményezése nemes célt szolgál, amit mind személyesen, mind pedig a városvezetés nevében is támogat. Aki járt már lenn a nagykanizsai állatmenhelyen, az szembesülhetett azzal, hogy az árva állatok körülményei, bár nem mondhatók rossznak, de jónak sem. A fő problémát most elsősorban az állatotthon túlzsúfoltsága jelenti. Ezért kell megoldást találni a kennelek, kutyafuttatók számának növelésére, illetve a karanténsor megépítésére. Ennek a feladatnak a megnyugtató rendezéséhez azonban szükség van a város lakosságának a támogatására is. Az önkormányzat természetesen segíteni kívánja az Élettér jótékonysági felhívását, elsősorban azzal, hogy pénzgyűjtő perselyeket vásárolt és helyez ki a város különböző pontjain.

Cseresnyés Péter hozzátette, reméli, hogy az önkormányzat támogatásával sikeres lesz e kezdeményezés, amelynek erkölcsi célja elvitathatatlan: segíteni az ember legjobb barátjának, akitől sokszor több szeretetet lehet kapni, mint azt az ember mástól, máshonnan várná.

Dr. Papp Attila befejezésül megemlítette: a jótékonysági gyűjtés május 10-éig tart. Az akció eredményéről pedig május 16-án, az Eötvös téren megrendezésre kerülő „Generációk Napján” fognak majd beszámolni, a menhely bővítésének első ütemével pedig június 30-ig szeretnének elkészülni.

A sajtótájékoztatón jelen voltak a jótékonysági akció civil támogatói is. A karácsonyi, facebookon megszervezett emlékezetes és eredményes gyűjtést koordináló négy fiatal, Szakács Zsófi, Hideg Yvett, Faggyas Ferenc és Horváth László ismét bekapcsolódik a munkába, vállalva elsősorban az internetes népszerűsítését a programnak. Fenyvesi Károlyné pedig a Pannon Egyetem nagykanizsai kampuszának PENugatta csoportját képviselte, a diákok szerveződése elsősorban az egyetemi fiatalok körében fogja népszerűsíteni az akciót.

kanizsaujsag.hu
Hirdetés