ferihhamgarMárcius 4-én este átadták a Liszt Ferenc Repülőtér legújabb hangárát - írja a Magyar Építők. A repülőgépek szerelésére használt hangár az Aeroplex Kft. repülőgép-karbantartó cég beruházásában jött létre, állami támogatással.

„Az Aeroplex építkezése hozzájárulhat ahhoz, hogy Magyarország az európai repülőgép-karbantartás élvonalába kerüljön. A helyettes államtitkár a légi közlekedés kiszolgálását azért is tekinti különösen fontos ágazatnak, mert a járvány ellenére tavaly már számos új járatot indítottak a belföldi repterek, a légi teherszállítás pedig több mint a harmadával bővült az előző évhez képest" - mondta Joó István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium külgazdaság fejlesztéséért felelős helyettes államtitkára az Aeroplex Közép-Európai Légijármű Műszaki Központ hangárátadó ünnepségén pénteken.

Az aeroplex korábbi közlése szerint a 8200 négyzetméteres, szélestörzsű repülőgépek karbantartására is alkalmas csarnok felépítése 10 milliárd forintba került - a beruházáshoz kormányzati támogatást kaptak. A hangár szabad fesztávolsága 90 méter, legmagasabb pontja pedig 31 méter, generálkivitelezője pedig a Weinberg '93 Kft. volt.

A cég ügyvezető igazgatója a rendezvényen közölte, hogy az új csarnokkal együtt csaknem 200 új munkahely jött létre, és jelentősen bővül a cég kapacitása. Demény Árpád legalább ilyen fontosnak nevezte, hogy a fejlesztésnek köszönhetően európai szinten is kivételes szolgáltatásokat kínálhatnak a légitársaságoknak.

(Portfolio.hu)

Hirdetés