easiJanuárban elindul az EaSI National Contact Point Budapest elnevezésű, európai uniós támogatású projekt, amely vállalkozásokat és civil szervezeteket fog „inkubátorként” segíteni – nyilatkozta az MTI-nek a Miniszterelnökség területfejlesztésért felelős parlamenti államtitkára.

Latorcai Csaba elmondta, a program lényege, hogy egy civil szervezet egy tanácsadó irodát, gyakorlatilag egy inkubáló programot indít, amelynek keretében segíti a magyar vállalkozásokat, civil és egyéb szervezeteket „kifejezetten innovációs célú projektek kidolgozásában, segíti a már kidolgozott projektek pályázatosítását, illetve azt, hogy alapvetően pályázatos formában, de akár más módon is uniós támogatáshoz jussanak”.

Lehet startup segítőnek is mondani, de annál szélesebb a segítség, ugyanis nem kizárólag gazdaságfejlesztési, hanem akár társadalom- vagy közösségfejlesztési projektek kidolgozásában is támogatást nyújt – tette hozzá.

Az államtitkár hangsúlyozta, fő cél a munkalehetőségek és a foglalkoztatás növelése nemcsak a gazdasági, hanem akár a nonprofit szektorban is.

Reményét fejezte ki, hogy sokan fordulnak majd ehhez az úgynevezett nemzeti kapcsolattartó ponthoz, és minél több uniós támogatást nyernek el.

A program heteken belül indul, januártól már „teljes gőzzel” működik a tanácsadó iroda. Alapvetően két évig tervezik működtetni a programot, de remélik, lesz lehetőség a folytatásra – közölte.

(OPH)

Hirdetés