tanszerTöbb mint 110 ezer rászoruló diáknak osztanak ki ingyenes tanszercsomagot a tanévkezdésre – közölte a lebonyolító Klebelsberg Központ elnöke a budapesti sajtótájékoztatón.

Hajnal Gabriella elmondta, 110.480 diák kap ingyenes tanszercsomagot elsőtől nyolcadik évfolyamig, függetlenül attól, hogy ki az iskola fenntartója. A csomagokat már kiszállították, a rászoruló diákok augusztus 30. és szeptember 2. között meg is kapják azokat - tette hozzá.Már harmadik éve, hogy európai uniós forrásból támogatott projekt keretében az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális államtitkárságával közösen oldják meg a tanévkezdéshez szükséges, alapvető tanszereket tartalmazó csomagok beszerzését - emlékeztetett.

A tanszercsomagok összeállításakor figyelnek arra, hogy a korosztályoknak megfelelő legyen: az első osztályosok csomagja jóval több iskolaszert tartalmaz, mint a többieké. Ebben a csomagban van például teljesen felszerelt tolltartó is - mondta.

Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára rámutatott, a kormány azért döntött erről a támogatásról, hogy minden rászoruló családban a gyermek „biztonsággal" meg tudja kezdeni a tanévet.

Az államtitkár elmondta azt is, hogy a tanszer csomagolását a KÉZMŰ Közhasznú Nonprofit Kft. végezte, amely csaknem tízezer, többségében megváltozott munkaképességű embert foglalkoztat.A közreadott sajtóanyag szerint az alapvető tanszereket tartalmazó csomagok beszerzését az állam 911,5 millió forintos uniós forrásból oldotta meg. Több mint kétezer iskola diákjai kapnak ingyenes tanszercsomagot - írták.

Hirdetés