tablaTavaly ősszel adta át első digitális tantermét a UPC az önkormányzattal együttműködve az újbudai Bethlen Gábor Általános Iskolában. A koncepcióról való gondolkodás másfél évvel ezelőtt kezdődött el a vállalatnál, akkor még okos tanterem néven.

Hogy mi is a kettő közötti különbség, és mennyire befogadóak a pedagógusok a digitális eszközök használatára, arról a UPC nagyvállalati értékesítési igazgatója, Barta Gábor beszélt a Trend FM Monitor Délután című műsorában.

A UPC első digitális tanterme nem véletlenül nyitotta meg kapuit éppen a XI. kerületben. A helyi önkormányzattal mindig is jó kapcsolatot ápolt a vállalat, erre utal például a korábbi évekből a nagy sávszélességű internet szolgáltatás kiépítése a kerületi iskolák számára, vagy a tartalomszűrő szolgáltatás beépítése - magyarázza Barta Gábor. Az első digitális tantermet további öt követte még. A koncepciónak az az elgondolás ágyazott meg, hogy mivel is lehetne többet nyújtani egy osztály számára néhány tabletnél vagy egy okos táblánál?

A cikk itt folytatódik

Hirdetés