villautHárom helyszínen összesen 6 új töltőpontot telepített a VII. kerület önkormányzatával együttműködve a Parkl és a GreenGo. A VII. kerületi villanyautósok a töltőket a kerületi Erzsébetkártya és a forgalmi engedély bemutatásával ingyenesen használhatják. A bevezető időszakban azok is ingyenesen tölthetnek, akik nem rendelkeznek erzsébetvárosi lakcímkártyával, ehhez regisztrálniuk kell a GreenGo és a Parkl rendszerében.

A GreenGo autómegosztó flottájában kizárólag elektromos autók találhatók. Az autók töltését alapvetően a GreenGo alkalmazottai végzik, azonban egy ideje már a szolgáltató bónuszperceket ad azoknak a felhasználóknak, akik 30% alatti töltöttségi szinttel rendelkező autókat töltőre teszik.

Az új töltők foglaltsági helyzete a Parkl alkalmazásán keresztül távolról is ellenőrizhető, így elkerülhető, de legalábbis jelentős mértékben csökkenthető annak esélye, hogy feleslegesen autózzunk oda egy foglalt töltőponthoz. A Madách téri töltő megoldása különösen előremutató: a töltő foglaltságát nem csak a töltőkábel csatlakoztatása alapján jelzi az alkalmazás, hanem az aszfaltba épített érzékelő segítségével is, így ha valaki töltés nélkül használná parkolónak a töltőhelyet, a felhasználók foglaltnak látják a töltőt

Az új töltőpontok a következő helyszíneken vehetők igénybe:

  • 1075 Budapest, Madách Imre út 1-5
  • 1074 Budapest, Dob utca 45-49.
  • 1076 Budapest, Verseny utca 2.
Hirdetés