cafeteSzékesfehérvár azonnali gazdasági mentőcsomagot hoz létre a helyi vendéglátóipar számára – írta a város polgármestere Facebook-bejegyzésében.

Cser-Palkovics András ezt írja:

„...ha most nem cselekszünk egyénként, közösségként, városként, akkor rengeteg vállalkozás, megélhetés, karrier törhet ketté, és talán nem egy kedvelt helyünkről örökre le kell mondanunk. Csak széles összefogással érhetünk el eredményt ezen a területen is! Vállalkozás, munkavállaló, közösség, állam és önkormányzat együttműködésére van tehát szükség".

A polgármester közölte, hogy az önkormányzat szolidaritásának kifejezéseként egy mentőcsomagot vezet be a város vendéglátóipara számára, amelynek elemei közé tartoznak többek között az alábbiak:

    Elengedik az önkormányzati helyiségben üzemelő vendéglátóipari egységek teljes bérleti díját, visszamenőleg 2020. november 1-ig, illetve a korlátozások teljes időszakára. 
  • 2021-ben egyáltalán nem kell teraszdíjat fizetniük a vendéglátósoknak.
  • Létrehozzák a vissza nem térítendő Továbbfoglalkoztatást Segítő Alapot, egyelőre 30 millió forintos, de szükség esetén bővíthető pályázati kerettel.
  • Százezer forintos támogatást adnak a munkanélküli vendéglátósoknak.

A polgármester kiemelte, hogy a mentőcsomag tartalmának bővítése és korrekciója lehetséges, folyamatosan figyelik a helyzetet, és várják az észrevételeket, vagy javaslatokat.

(Index.hu)

Képünk illusztráció

Hirdetés