pilisjaszCsődgondnok kijelölésére vár Pilisjászfalu önkormányzata. A zavaros pénzügyek miatt a testület több tagja is feljelentést tett. A választások közeledtével egyre messzebb repülnek a sárrögök.

Őzek leskelődtek be a kerítésen. Az erdőben rókák és vaddisznók jártak. Minden rendkívül békés volt és csendes. A faluszéli telek mellett tábla jelezte a természetvédelmi terület határát, miközben az esztergomi vonat megállója is alig néhány percnyi autóútra volt. Bár a családfő kiköltözésük óta gyalog jár le és föl. Kiváló zsilip ez a séta az otthon nyugalma és Budapest nyüzsgése között.

– Hosszan kerestük az új otthonunkat és nagyon örültünk, hogy rátaláltunk erre a telekre. A három gyerek felnőtt és kirepült, így a feleségemmel legfeljebb bújócskázhattunk volna a korábbi hat szobás pilisvörösvári házunkban. Eladtuk inkább és itt építettünk egy kisebb házat. Így némi pénzzel a gyerekek otthonteremtését is tudtuk támogatni. Nem bántuk meg. Ezért is fáj annyira, hogy hamarosan minden megváltozhat  – kesereg  Sereg György, pilisjászfalui otthona étkezőasztalára támaszkodva. Azt már a felesége meséli el, hogy a  telek melletti erdőben tavaly 3 méter széles rést vágtak, ott vezették el a villanyvezetékeket, majd májusban tovább folytatódott az erdőirtás, ezúttal utat nyitottak a fák helyén a domb alatti völgyben épülő lakóparknak, ahonnan azóta minden eső után hömpölyög lefelé a víz. Ha a lakópark benépesül, a széle egészen a kertükig ér majd. 

A cikk itt folytatódik

Hirdetés