megyeijGondolták volna, hogy Hajdú-Biharban vagy Békésben harmad annyi bűncselekmény történt tavaly, mint az ország nyugati végein, Zala vagy Vas megyében? És azt tudják, hogy melyik vidéki járásban történt 2022-ben a legtöbb gyilkosság?

A KSH adatai szerint a korábbi években a bűncselekmények számát tekintve számos területen javulás tapasztalható: Magyarországon például kevesebb garázdaság történt és kevesebb az ittas járművezető garázdálkodik az utakon – erről tavaly külön is cikkezett a HelloVidék.

Hamis iratokkal is kevesebb embert csíptek fülön, viszont közokirathamisítást (gyaníthatóan az oltási igazolványok bevezetésének is köszönhetően) többen követtek el, és nőtt a rongálások és a csalások száma is. Összességében azonban már nem ennyire örömteli a kép: a KSH adatai szerint 2022 első három negyedévében az összes magyarországi régióban nőtt a regisztrált bűncselekmények, (elkövetők, elkövetések, sértettek, sértetté válások) száma. A részletesebb adatok pedig még jobban árnyalják majd ezt a képet.

A cikk itt olvasható tovább

Hirdetés