bmwgyarKiválasztotta a kivitelezőt a debreceni önkormányzat az Észak-nyugati Gazdasági Övezetet nyugatról határoló út megépítésére.

A Duna Aszfalt Út és Mélyépítő Zrt. építheti meg az úgynevezett nyugati határoló utat – derül ki az Európai Unió Hivatalos Lapjában megjelent eredménytájékoztatóból. A nyugati határoló út az Észak-nyugati Gazdasági Övezethez vezet majd, ahol 400 hektáron építi fel új gyárát a BMW, emellett száz hektáron egy beszállítói ipari parkot alakítanak ki.

A Duna Aszfalt Út és Mélyépítő Zrt. nettó 1 milliárd 773 millió forintos ajánlatával nyerte el a megbízást.

A nyugati határoló út bő két kilométeres, kétsávos és 7 és fél méter burkolatszélességű lesz. A cégnek építenie kell mellé egy két és fél méter széles önálló kerékpárutat, s ki kell alakítani a közműveket; csapadékvíz-elvezető árkot, illetve csatornát, vízvezetéket, szennyvízátemelőt, nyomáscsökkentő állomást, közvilágítási hálózatot, hírközlési alépítményeket, optikai kábel hálózatot és gáznyomócsövet. A cégnek 240 napja lesz a beruházás megvalósítására.

Mint ismert, a debreceni Észak-nyugati Gazdasági Övezetben építi fel új gyárát a BMW, ami a kulcspontja lesz a járműgyártó cég elektromobilitásra épülő stratégiájának. A gyárban kezdetben minimum ezer új munkahelyet teremtenek.

Az ipari övezet környezetében számos közlekedésfejlesztési beruházás indult és indul a közeljövőben, melyek jelentős része nem csak a gazdasági övezet jobb megközelíthetőségét, de a településrészek, települések közti közlekedési lehetőségeket is javítják.

(dehir.hu)

Hirdetés