ekerek2Egy magyar gyártó lett a befutó – igaz, csak egyedül pályázott. Javulhat a postai szolgáltatás, legalábbis annak sebessége.

Az esztergomi Neuzer Kerékpár Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. szállíthat több mint 1700 elektromos rásegítésű kerékpárt az állami nagyvállalatnak összesen nettó 1 028 875 200 forintért - derül ki az uniós közbeszerzési értesítőből.

A pályázati eredményhirdetési dokumentáció szerint az adásvételi szerződés megkötése pedelec rendszerű elektromos rásegítésű kerékpárok beszerzésére irányult. A dokumentációban részletezett feltételek szerint így alakulnak a mennyiségek: összesen 1704 darab elektromos rásegítésű kerékpárt kell leszállítani, ebből az alapmennyiség (fix mennyiség) 1193 darab, az opciós mennyiség 511 darab.

A Magyar Postának összesen 511 darab mennyiségig elektromos kerékpár esetében vételi (opciós) joga van, de ez lehívási kötelezettséget nem jelent. Így a Posta nem vállal kötelezettséget arra, hogy az opciót részben vagy teljes egészében lehívja.

A szerződés maximum 24 hónapra szól. Az opciós joggal a szerződés aláírását követő 18 hónapon belül élhet a vállalat.

Amenyiben megérkeznek a kerékpárok, akkor javulhat a postai szolgáltatás, legalábbis annak sebessége. Emlékezetes, hogy a Magyar Postát előzőleg a kormány megsegítette azzal, hogy a második hétéves, úgynevezett egyetemes szolgáltatási szerződésnél sokkal kedvezőbb feltételeket szabtak.

(Mfor)

Hirdetés