taszBudapest és Pécs után Debrecenben nyitotta meg legújabb irodáját a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogvédő szervezet. Az irodában ingyenes jogsegéllyel várják a helyi és környékbeli polgárokat – közölte a TASZ.

„Nagyon büszke vagyok, hogy megnyitottuk a debreceni irodánkat, mert ez is mutatja, komolyan gondoljuk, hogy a jogvédelem mindenkinek jár. Szeretnénk jobban megismerni, hogy mi foglalkoztatja a polgárokat, és ezekre szabadságjogi válaszokat kívánunk adni” – mondta Kapronczay Stefánia, a TASZ ügyvezető igazgatója a pénteki megnyitón, amelyen a jogvédő szervezet munkatársai mellett több helyi civil szervezet képviselője is részt vett.

A debreceni iroda megnyitását hosszú előkészítő munka előzte meg. 2020 szeptembere óta a TASZ havi rendszerességgel tartott ingyenes, személyes jogsegélyt a debreceni és környéki polgároknak. 2022 óta pedig állandó debreceni munkatárshoz fordulhatnak a helyiek jogi segítségért.

A TASZ olyan országos jelentőségű kérdésekben is vállal jogsegélyt, mint a pedagógushiány, a Pegasus-ügy vagy a „gyermekvédelmi” népszavazás.

Hirdetés