airportarenaÚj fázisba érkezett a Budapest Airport Aréna 2,1 milliárdos beruházása: a régi sportcsarnok bontása után most már az építés következik. Ezt szimbolizálta a XVIII. kerületi önkormányzat alapkő-letételi ünnepsége a vasszerkezetig visszabontott hajdani csarnok tövében.

A Budapest Airport Aréna néven újjáépülő pestszentlőrinci sportcentrum akár 1000 látogatót is képes lesz már befogadni, és a fejlesztések révén az is lehetővé válik, hogy az épületben a sporteseményeken kívül minőségi környezetet igénylő egyéb rendezvényeket is megtarthassanak. A bemutatott tervek szerint a jelenlegi 2862 négyzetméteres beépített terület helyén egy kétszintes, összesen 4701 négyzetméter nettó alapterületű, ezerfős lelátóval, közvetítőállásokkal, multifunkcionális edzőteremmel, konferenciateremmel, öltözőkkel, gyúróhelyiséggel, irodákkal, klubszobával, sportszertárakkal, mellékhelyiségekkel és büfével ellátott létesítmény épül. Az akadálymentes aréna gazdaságosan és egyszerűen üzemeltethető, tűzvédelmi szempontból pedig rendkívül biztonságos.

A csarnok környezete is megszépül. Az új autó- és buszparkoló, a korszerű közvilágítás kiépítése mellett a csarnok előtti zöldterületen szabadtéri fitneszpark is létesül. A nagy érdeklődést kiváltó alapkő-letételi ünnepség szónokai Tarlós István főpolgármester, Ughy Attila polgármester és Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója voltak.

(OrientPress)

Hirdetés