debrszDebrecen kérelmet nyújtana be a kormányhoz a Csokonai Színház és a Vojtina Bábszínház közös, állami és önkormányzati működtetése érdekében. A pénzügyi bizottság mai ülésén a képviselők egyhangúlag támogatták az erről szóló előterjesztést. A testület emellett tárgyalt a megalakulása óta elvégzett feladatokról is.

A Csokonai Színházról és Vojtina Bábszínházról az állami és önkormányzati közös működtetésre irányuló kérelem benyújtása kapcsán tárgyaltak a pénzügyi bizottság tagjai. A törvényi változás szerint ha a fenntartó nem száz százalékban finanszírozza egy színház működését, akkor azt az állammal közösen kell megtennie.

- Az állammal elindul egyfajta alkufolyamat, melynek részeként bízom benne, hogy olyan állami támogatást tudunk szerezni a két színház működtetéséhez, ami biztosítani fogja erre az évre a zavartalan színházi előadások lehetőségét – fogalmazott Varga Zoltán, a bizottság elnöke.

A két színház esetében tavaly az állami támogatás összege meghaladta az 588 millió forintot.

A bizottság egyhangúlag fogadta el a kérelem benyújtásával kapcsolatos előterjesztést. Az ülésen a tagok áttekintették a testület megalakulása óta végzett munkát is.

- A bizottság az elmúlt fél évben összesen négy alkalommal ülésezett, 45 határozatot hozott, amelyből 37 esetben javasolta a közgyűlés számára az előterjesztés elfogadását – mondta el Kovács István, a pénzügyi bizottság alelnöke.

A beszámolót egyhangúlag támogatta a testület. A Csokonai Színház, illetve a Vojtina Bábszínház működtetésével kapcsolatos előterjesztést csütörtökön tárgyalja a városi közgyűlés.

(dehir)

Hirdetés