valaszt3Polgármestert választ vasárnap Balatonudvari, Ilocska és Bürüs. Tíz független és egy munkáspárti jelölt indul a három faluban.

A Veszprém megyei Balatonudvariban a posztért három független jelölt, Varga Andrea, Puhr Ádám Balázs és Sötét György indul. Az előző polgármester, Szabó László (független) még 2020. szeptember 3-án mondott le. Balatonudvari egyetlen szavazóhelyiségében vasárnap reggel 6 és este 7 óra között adhatja le voksát a választásra jogosult 319 helyi lakos – írja az MTI.

A Baranya megyei Ilocska előző vezetője meghalt. A polgármesteri tisztségért öten indulnak. Jankovics János, Kehi József, Mészáros József, Polyák Erika függetlenként, Kós Zoltán István a Munkáspárt színeiben. Ilocska egyetlen szavazókörében 197 választópolgár szerepel a névjegyzékben.

A szintén Baranya megyei Bürüst 2014 óta irányító független polgármester, Kolat Irén lemondott. A polgármester-választáson vasárnap három független jelölt, Kovács László, Kozma István és Sárosi Gyula indul. 68 választópolgár szavazhat egy szavazókörben.

Április 10-étől lehet újra kitűzni a koronavírus-járvány miatt korábban elmaradt időközi önkormányzati választásokat. Pótolni a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint mintegy 150 településen kell.

Hirdetés