felvonulSzombatra nagy kerékpáros felvonulást szerveztek Budapesten. A felvonulók, több mint tízezren átszelték a várost.

A szervezők azt szerették volna megvalósítani, hogy mindenki tegyen a környezetéért és legalább egy napra lecserélje az autóját vagy a tömegközlekedést kerékpárra. Nagy álmuk, hogy a metrósáv után kerékpársáv legyen a buszsávból, ahol biztonságosan lehet közlekedni.

Az esemény miatt lezárták az Erzsébet-hidat, illetve Rákóczi utat is, így szabadon lehetett tekerni, és szerencsére az időjárás is a bringásoknak kedvezett.

A szervezők az idei nagy közös bringázással Üllői úti kerékpársávot, biciklizhető Lánchidat és biztonságosabb kiskörutat szeretnének elérni.

A bicikli a legegyszerűbb, leggyorsabb, legszabadabb közlekedési eszköz. Ahol sokan bringáznak, ott jobb a levegő, biztonságosabbak az utcák, kisebbek a sorok az utakon és a rendelőkben. Ezt úgy érhetjük el, ha gyerekektől idősekig mindenki kényelmesen el tud bringázni ahova éppen szeretne – írta honlapján a szombati I bike Budapest biciklis felvonulást szervező Magyar Kerékpárosklub.

Hirdetés