autopalyaAz agglomerációs problémák tényleg megkeserítik az emberek életét. Ahhoz azonban, hogy ezek megoldódjanak, fontos lenne, hogy az egyes önkormányzatok politikai hovatartozástól független együttműködjenek. De az is sokat segítene, ha a kormányzati elvonások a gépjárműadó elvétele és az iparűzési adó megfelezése nem sújtaná a településeket, így ugyanis több jutna fejlesztésekre is. A Heti Napló riportja.

A Heti Napló stábjának első útja Pátyra vezetett. Az erdőkkel körülvett apró településen gombamódra a földből nőnek ki a tervezőasztalon megálmodott egyenházak. Egyszerre 3 lakópark is épül itt, az egyik Páty szélén található.

A Heti Napló stábja Futó Gábor, helyi lakossal beszélt, aki igazi lokálpatrióta, otthon van a helyi ügyekben. Elmondása szerint a beruházásoknak köszönhetőn hozzávetőlegesen 3000 fővel bővül majd a település lakossága. Vagyis a körülbelül 9000 fős község lélekszáma az egyharmadával ugrik majd meg pár éven belül. Gábor igencsak kritikusan szemléli ezt a folyamatot, de nem a betelepülőkkel van a baja, hanem azzal, hogy nincs megfelelő infrastruktúra ennyi emberre. „Van tervben egy óvoda, reméljük, hogy elkészül, viszont még az sem fogja megoldani ezt a lakosságszám-bővülést, és további óvodára lenne szükség. Illetve az általános iskola is eléggé túlzsúfolt, ott is szükség lenne bővülésre. Nagyon sokan a környező településre járnak óvodába, iskolába” – panaszolta.

A cikk itt olvasható tovább

Hirdetés