szentendreSzentendre városképéhez nemigen illő irodaházakat építenének a város egyetlen szabadstrandja mellé. A civileknek nem tetszik az ötlet, az önkormányzatnak igen.

A tervek szerint két irodaházat is építenének a szentendrei Duna-partra, a helyiek körében Postás strandként ismert partszakasz mellé, írja az átlátszó. Ez a város egyetlen szabadstrandja, egy hosszú homokfövenyes, ártéri ősfákkal övezett partszakasz. Az ikonikus történelmi belváros pedig innen kezdődik. 

Most egy elhagyott kaszinóépület áll az ominózus helyszínen, ezt a tervek szerint lebontják, és a helyére épülhet a két iroda.

Az irodák kedvéért az építési szabályzatot is módosították: a beépíthető terület arányát 20 százalékról 30-ra, a lehetséges átlagos épületmagasságot 7,5 méterről 10,5 méterre emelték. 

Az önkormányzat, ahogy az lenni szokott, egyetért az irodaház-építéssel, a civilek pedig ellene vannak. A telek új tulajdonosa a CYEB Kft., amely tavaly 30,6 milliárd forintos árbevétel mellett 444,4 milliós nyereséget produkált itthon, és 45,7 millió forint iparűzési adót fizetett helyben. 

Hirdetés