nviOrbán Viktor miniszterelnök Nagy Attila Mihály, az Igazságügyi Minisztérium gazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkárának kinevezését javasolta a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnökévé Áder János köztársasági elnöknek szeptember 15-ei hatállyal - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár. A köztársasági elnök ma át is adta a kinevezését Nagy Attila Mihálynak, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) új elnökének a Sándor-palotában.

Az Igazságügyi Minisztérium gazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkára Pálffy Ilonát váltja a poszton, aki az iroda megalakulása, 2013. május 24-e óta töltötte be az NVI elnöki tisztét, most pedig nyugdíjba vonult.

A választási eljárásról szóló törvény alapján az NVI új elnökét a miniszterelnök javaslatára a köztársasági elnök nevezi ki kilenc évre.

A választási eljárásról szóló törvény értelmében a Nemzeti Választási Iroda elnökét a miniszterelnök javaslatára a köztársasági elnök nevezi ki.

Havasi Bertalan elmondta: a kormányfő intézkedett az elnökjelölt helyettes államtitkári tisztségből történő felmentése iránt szeptember 14-ei hatállyal.

Hirdetés