hajdubFolytatódik az együttműködés a megyei önkormányzat és a berettyóújfalui térség között, a cél a társadalmi felzárkózás elősegítése.

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program „Humán közszolgáltatások fejlesztése Berettyóújfalu és környező településein” elnevezésű pályázat kapcsán érkezik a támogatás a térségbe.

A projekt megvalósításában Berettyóújfalu önkormányzata konzorcium vezetőként, Gáborján, Pocsaj, Szentpéterszeg, Váncsod, illetve a Közjó Fejlődéséért Alapítvány, valamint a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat konzorciumi tagként vesz részt.

A pályázat célja a társadalmi felzárkózás érdekében a területi különbségek csökkentése, valamint a minőségi humán közszolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása.

Fontos feladat lesz a szakemberhiány enyhítését szolgáló ösztönző programok megvalósítása, a hátrányos helyzetűek munkaerőpiacon való megjelenésének elősegítése, a helyi kisközösségek társadalom-szervező szerepének megerősítése, a vidék megtartó képességének erősítése, és a kultúrák közötti párbeszéd fejlesztése.

A hajdú-bihari önkormányzatra vonatkozó összeg 26 és félmillió forint. Ebből az összegből térségi prevenciós együttműködési program készül, „Mozgásban a megye” címmel iskolai ügyességi csapatversenyeket, nyári sporttáborokat, sportágválasztó napokat és sportantropometriai vizsgálatokat szerveznek. Továbbá tető alá hozzák a Megyei Egészségnapokat és 160 fő részére kiosztják a megyei ösztöndíjakat 8 millió forint értékben.

A megyei önkormányzat ezzel együtt már 12 nyertes pályázatban vesz, illetve vett részt, 67 település közreműködésével.

dehir.hu

Hirdetés