ekerekAz elektromos rásegítésű kerékpárok beszerzését támogató pályázatnak már a hetedik fordulója nyílik meg június 7-én, hétfőn – jelentette be Schanda Tamás. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese hozzátette, a kormány eddig mintegy 4000 elektromos kerékpár kedvezményes megvásárlásához járult hozzá több mint 420 millió forinttal.

Az 1 milliárd forintos keretösszegű pályázat következő szakasza június 7-én, reggel 8 órakor nyílik meg. A támogatás maximális mértéke a vételár 50 százaléka, pedálszenzoros kerékpárok esetében legfeljebb 90 ezer forint, nyomatékszenzoros kerékpárok esetében pedig legfeljebb 150 ezer forint.

Idén tavasztól egyszerűsödött a pályázati elszámolások folyamata, így már nem szükséges benyújtani és megkötni sem az adásvételi szerződést. Csökkentek az adminisztrációs terhek is, ezzel jelentősen rövidült az ügyintézés ideje, felgyorsítva a támogatások kifizetését. A dokumentumokat ebben a fordulóban 2021. június 11-én éjfélig lehet benyújtani. A pályázat részleteiről az IFKA honlapján érhető el bővebb tájékoztatás.

Az ITM szintén ma reggel kiadott tájékoztatása szerint Magyarországon a kerékpárutak kihasználtsága is emelkedett: 2020-ban a megelőző évinél negyedével-harmadával használták többen a hétköznapokon a nyári-őszi forgalomszámlálásban érintett mintegy száz kerékpárútszakaszt. Pest megyére különösen jellemző, hogy a bicikliutak egyszerre szolgálják ki a kirándulókat és a munkába járókat, a központi régió hálózata a napokban bővült a Budapest-Dunakeszi összeköttetéssel.

 

Hirdetés