otpfaluVárosok és nagyközségek jelentkezhetnek arra a pályázatra, amit az OTP Bank hirdetett, a települési fejlesztési tervek fenntarthatósági-finanszírozhatósági feltételeinek megalapozására, kidolgozására. A cél az önkormányzatok és a helyi gazdasági szereplők együttműködésével megvalósítandó, integrált fejlesztési tervek sikeres, jó gyakorlatainak kialakítása. A Portfolio a részletekről Wolf Lászlót, az OTP Bank vezérigazgató-helyettesét és Schmidt Jenőt, a pályázatot támogató Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnökét kérdezte.

Miért támogatja a kistelepülések fejlesztéseit vissza nem térítendő forrással az OTP Bank, és kik pályázhatnak a fejlesztési támogatásra?

Wolf László: Számos tapasztalatot szereztünk korábban az uniós terület- és településfejlesztési támogatások kiegészítésével az előző uniós ciklusban, most pedig, a kistelepülések fejlesztésére elérhető TOP Plusz forrásokkal úgy látjuk, hogy újabb komoly lehetőség nyílik az érintett önkormányzatok számára. A pályázattal egyrészt erre szeretnénk felhívni a figyelmet, valamint arra, hogy a versenyképesség növeléséhez gazdasági és környezeti értelemben előremutató, hosszútávon is megtérülő beruházásokra is szükség van. Az ilyen elképzeléseket ösztönzi a pályázat: az adott településeken ugyanis több munkalehetőségre, hatékonyabb infrastruktúrára, az elérhető szolgáltatások szélesebb körére volna szükség.

Tovább a teljes cikkre

Hirdetés