Több mint hárommilliárd forintos keretösszeggel hirdet pályázatot a Belügyminisztérium a tanodák támogatására – jelentette be Radomszki Lászlóné, a Belügyminisztérium társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára.


A 2024-2026 évekre vonatkozó tanoda pályázat mintegy 175-180 tanoda támogatását teszi lehetővé – közölte a helyettes államtitkár –, több mint ötezer gyermek tudja a szolgáltatást igénybe venni.

A tanoda programban a rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülő, valamint a hátrányos helyzetű vagy halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek vehetnek részt. Az esélyteremtő, felzárkózást segítő programban a fiatalok olyan tanórán kívüli foglalkozásokra járhatnak, amelyek hozzájárulnak a szociokulturális hátrányok kompenzálásához, a társadalomba való sikeres beilleszkedéshez, egyúttal a szabadidő hasznos eltöltését is segítik. A központi költségvetés 2019 óta folyamatosan juttat forrást a tanoda szolgáltatás működtetésére.

A tanodák működésére szánt összeg évről évre növekszik. A következő három éves – 2024. január 1. és 2026. december 31. közötti – finanszírozási időszakra több mint hárommilliárd forint költségvetési forrás áll rendelkezésre.

A minisztérium augusztus 3-tól szeptember 15-ig várja a fenntartók pályázatait. A pályázati eljárás lebonyolításával a Belügyminisztérium a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóságot bízta meg.

Hirdetés