A Kulturális és Innovációs Minisztérium (mint Támogató) megbízásából a Nemzeti Tehetség Központ Közhasznú Nonprofit Kft. a Nemzeti Tehetség Program végrehajtásának 2023–2024. évi cselekvési programja alapján felhívást tesz közzé a tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző helyi önkormányzatok erkölcsi és anyagi elismerésére.


A „Tehetségbarát Önkormányzat” díj létrehozásának célja, hogy elismerésben részesüljenek azon helyi önkormányzatok, amelyek – alapfeladatukon túl – kiemelkedő módon járulnak hozzá a tehetséges fiatalok felkutatásához, támogatásához, példamutató együttműködéseket folytatva tehetséggondozó szervezetekkel. A helyi önkormányzatok tehetségbarát attitűdjének megerősítésén kívül támogatni kívánja a helyi szintű tehetséggondozó programok megvalósulását és fenntartását.

A díj elnyerésére idén is két kategóriában lehet pályázatot benyújtani, az A kategóriában a községek, városok önkormányzatai, a B kategóriában pedig a megyei jogú városok önkormányzatai és a fővárosi kerületi önkormányzatok pályázhatnak - folytatta Hornung Ágnes. Hozzáfűzte, a Tehetségbarát Önkormányzat címmel járó elismerés mellé anyagi támogatást is kapnak a nyertesek, amelyet tehetséggondozó tevékenységükre fordíthatnak. A támogatás összege az A kategória nyertesei számára 1,5 millió forint, a B kategóriában pedig 3 millió forint.

A pályázatokat a tehetsegunk.hu oldalon várják március 5-ig.

Hirdetés