szabo tunde01A HISZEK Benned! Sport Program II. alprogramjának hatodik pályázati ütemében újabb 478 kis és közepes sportszervezet részesült támogatásban, összesen 300 millió forint értékben.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár felidézte, hogy a program 2016 óta működik, az államtikárság, valamint a Sportegyesületek Országos Szövetségének (SOSZ) együttműködésével. A Helyi Integrált Szabadidősportos és Egyesületi Keretek (rövidítve: HISZEK) közötti HISZEK Benned! program általános céljai: a szabadidős sportolók körének bővítése, az egészséges életmódra nevelés, valamint minél több fiatal bevonása az utánpótlássportba és a tehetséggondozásba az ország egész területén.

A kiírás szerint az egyesületek minimum 500 ezer, maximum 4 millió forintra pályázhattak, de olyan nagy volt az igény, hogy egy-egy szervezetnek legfeljebb 2 millió forintot ítéltek oda. Az elbíráláshoz a SOSZ nyújtott szakmai segítséget. „Nehéz időszakot tudunk magunk mögött, amely megviselte a sportszervezeteket, ezért is volt fontos megerősíteni őket” – állapította meg az államtitkár.

Deutsch Tamás, a Sportegyesületek Országos Szövetségének elnöke szerint a HISZEK Benned! egy nagyon sikeres program, amelyre rendkívül büszke, mert jó néhány meghatározó területen jelentős segítséget nyújt a magyar sportnak. A program legfőbb céljai között megemlítette, hogy a magyar vidéket is erősíti, továbbá széleskörű lehetőséget teremt a fiataloknak a sportolásra, hiszen a kis és közepes sportegyesületek összesen 85 szakágban jutottak támogatáshoz.

A II. alprogram hatodik ütemében összesen 755 sportszervezet nyújtott be pályázott, közülük 478 volt sikeres, és a sportegyesületek átlagosan 627 ezer forinthoz jutottak. A pénzösszeg szinte mindenre felhasználható, többek között edzői bérekre, juttatásokra, dologi kiadásokra, mint a sporteszközök vásárlása, sportlétesítmények bérlése, valamint a sportolók versenyeken, edzőtáborokban való részvétele. A támogatási időszak 2021. január elejétől december végéig tart.

Mint elhangzott, csak olyan sportszervezetek adhattak be pályázatot, amelyek még nem részesültek a Kiemelt Sportágfejlesztési Program (KSF) nyújtotta vagy a látvány csapatsportágakat érintő TAO-támogatásban. A SOSZ elnöke zárásként kiemelte: a program elmúlt öt éve alatt így összesen már 1 milliárd 250 millió forint támogatásban részesültek a kis és közepes sportegyesületek.

Hirdetés