ut00Megjelent a Magyar Falu Program keretében az „Út, híd, kerékpárforgalmi létesítmény építése/felújítása" című alprogram, amely keretében a kistelepülésről ingázók és a kistelepülésen kikapcsolódni vágyók körülményeit kívánják önkormányzati támogatással javítani 20 milliárd forintos keretösszegből.

A pályázat lehetőséget biztosít az 5000 fő, és ez alatti állandó lakosságszámú települések számára az önkormányzatok 100%-os tulajdonában lévő belterületi és külterületi utak, hidak, kerékpárforgalmi létesítmények építésére, felújítására, valamint a Magyar Állam tulajdonában (a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vagyonkezelésében) lévő belterületi kerékpárforgalmi létesítmények felújítására, ezáltal a vidéki kistelepülések hátrányainak mérséklésére.

A felhívás keretében önállóan támogatható belterületi és/vagy külterületi

  • utak építése, felújítása, szilárd burkolattal történő ellátása, portalanítás, valamint földút kaviccsal vagy kőzúzalékkal történő leszórása, földút szilárd burkolattal való ellátása;
  • hidak építése, felújítása, korszerűsítése;
  • kerékpárforgalmi létesítmények építése, felújítása az alábbiak szerint:
    • az önkormányzatok 100%-os tulajdonában lévő belterületi és külterületi kerékpárforgalmi létesítmények építése és felújítása;
    • a Magyar Állam tulajdonában (a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vagyonkezelésében) lévő kizárólag belterületi kerékpárforgalmi létesítmények felújítása.

Kerékpárforgalmi létesítmények tekintetében a kiírás a meglévők felújítását és az újonnan létesítendő kerékpárforgalmi létesítmények szilárd burkolattal (aszfalt, műemléki környezet esetén pedig szabályosan lerakott kő vagy műkő burkolattal) történő kiépítését támogatja. A felsorolt önállóan támogatható tevékenységek közül legalább egy tevékenység kötelezően megvalósítandó.

A Magyar Falu Program keretében nyújtott támogatás vissza nem térítendő 100%-os támogatási intenzitású hazai támogatásnak minősül.A támogatás 100%-ban előfinanszírozással történik, a maximálisan igényelhető támogatási összege 40 000 000 forint.

A kiírás keretében a pályázatok benyújtására 2021. március 31. és 2021. április 30. között van lehetőség

Bővebb információ itt érhető el »

Hirdetés