kult1Kulturális programok, művészeti produkciók és kísérleti városi projektek megvalósítására indít ötletpályázatot Budapest Főváros Önkormányzata és a Budapest Brand nZrt.

Az ötleteket május 20-ig várják a Budapest Tuning pályázati felületen. Pályázni egyénileg vagy csapatban, de akár a lakóközösséggel együtt is lehet, a szervezők pedig civil szervezetek, egyesületek, városi kollektívák, fesztiválszervezők, kis- és nagyvállalkozások jelentkezését is várják – közölte a Budapest Brand nZrt. szerdán az MTI-vel.

A pályázat kiírói új találkozási pontok létrehozását, izgalmas szabadtéri aktivitások és alkotások, új zöldfelületek és közösségi funkciók létrejöttét ösztönzik.

Ezek megvalósítására két kategóriát hoztak létre: párnapos szabadtéri program tervezésére a pályázható maximális összeg projektenként bruttó 3 millió forint, a nagyobb léptékű projektekre bruttó 10 millió forint.

Az érdeklődőket a hivatalos oldalon digitális tudástár, nyomtatványminták, illetve profik tippjei is várják a költségtervezéstől az engedélyeztetésen át egészen a közterületfoglalásig.

Sikeres pályázás esetén a projektek 2022. július 1. és december 31. között valósulhatnak meg.

Hirdetés