eucfPályázatonként maximum hatvanezer eurós támogatást nyújt a Városokkal városokért nemzetközi projekt azoknak az önkormányzatoknak és önkormányzati társulásoknak, amelyek beruházási koncepciót dolgoznak ki településük fenntartható energetikai programjaira.

A Városokkal városokért nemzetközi projekt (EUCF) közleménye szerint a klímatudatos energetikai tervezés egyre fontosabb helyi szinten is, a tervezéshez szükséges szaktudás azonban sokszor hiányos, vagy nincs hozzá megfelelő forrás, ez pedig később gátat szabhat a megfelelő befektető felkutatásának és a projekt sikeres megvalósításának. E problémán szeretne segíteni az EU Horizont 2020 projektben a Városokkal a városokért elnevezésű program.

A már harmadjára meghirdetett kiírás alkalmával 69 befektetési koncepciót támogatnak majd, összesen 4,14 millió euróval. Az EUCF korábbi két felhívásán 30, majd 69 sikeres pályázatot bírált el, azok szerződéskötési fázisban vannak.

Hozzátették, hogy megvalósíthatósági tanulmány, piackutatás, érdekcsoportok elemzése, gazdasági, pénzügyi és kockázatelemzés mind előfeltételei egy sikeres befektetési koncepció elkészítésének. E szakmai anyagok, tanulmányok finanszírozásában segít a pályázat kiírója, az EUCF.

A pályázat leadási határideje december 17. A pályázatról további információ itt »

Hirdetés