Ismét meghirdette a nehéz anyagi körülmények között élő, tehetséges diákok támogatására szolgáló ösztöndíjprogramját a Magyar Református Szeretetszolgálat.


A programra október 15-éig lehet jelentkezni.

A különböző foglalkozások költségei, az eszközök megvásárlása, valamint a versenyek nevezési díjai jelentős költségekkel terhelik meg a családokat, ez akár akadálya is lehet a tehetség kibontakoztatásának. Ez a felismerés hívta életre a Nyilas Misi-ösztöndíjprogramot.

Az elmúlt nyolc évben mintegy 600 diáknak tudott segíteni az alapítvány. A pénzügyi támogatásnál is fontosabbak talán azok a kiegészítő szolgáltatások, amelyeket az ösztöndíjprogram kínál – mondta Juhász Márton, a szervezet ügyvezető igazgatója. A százezer forintos pénzügyi támogatás mellett ugyanis szakmai mentorokat is ígérnek a fiataloknak, nyári tematikus készségfejlesztő táborokat szerveznek, továbbá a Nemzetközi Coach Szövetség közreműködésével támogató beszélgetések is segítik a fiatalokat.

A 2023/2024-es tanévben az ösztöndíjra október 15-ig lehet jelentkezni előadó- és képzőművészet (ének, zene, tánc, festészet, szobrászat), természet- és bölcsészettudomány (matematika, fizika, informatika, magyar irodalom), valamint a sport területéről a legyenfolytatas.jobbadni.hu oldalon. A programba nemcsak Magyarországon élő, hanem határon túli tehetségek is bekapcsolódhatnak.

A Nyilas Misi-ösztöndíjprogramot anyagilag is lehet támogatni az 1358-as adományvonal hívásával, valamint az adomany.jobbadni.hu oldalon keresztül; a támogatásból az ösztöndíjas tehetségek közösségépítését segíthetik a felajánlók.

Hirdetés