A nyár folyamán, augusztus elején várható a Népi Építészeti Program új támogatási lehetősége, mely szakmai előkészítésre és épületfelújításra is elérhető.


A Program célja, hogy vissza nem térítendő támogatást nyújtson olyan védett épületek tulajdonosainak – szervezeteknek és magánszemélyeknek –, amelyek népi építészeti értéket képviselnek. A forráson keresztül a megvalósító célja a hagyományos építészeti értékek, eredeti történeti szerkezetek megőrzése és helyreállítása a hagyományos építési technikák újraélesztésével.

Korábbi évekhez hasonlóan a pályázat várhatóan Magyarország területén álló népi építészeti emlékek veszélyelhárítását, állagmegóvását, valamint részleges vagy teljes helyreállítását megelőző és megalapozó előkészítő dokumentációk, kutatások elkészítéséhez, valamint épületfelújítási és karbantartó tevékenységekhez fog forrást ígérni, amennyiben azok az épített örökségnek műemléki értéket képviselő, egyedi védelem alatt álló elemei.

A támogatás összegére és mértékére, valamint a támogatási kérelmek benyújtási határidejére vonatkozó pontos információ a hamarosan megjelenő pályázati kiírásban lesz olvasható.

Bővebb információ itt érhető el.

Hirdetés