ugyintezoA fejlesztéspolitikai intézményrendszer elkészítette a 2021-2027-es programozási időszakban támogatási kérelmek benyújtásához és a projektek végrehajtásához segítséget nyújtó négy kiemelten fontosa útmutatót, sablondokumentumot, amelyet közzé is tettek a hivatalos pályázati oldalon.

A négy anyag, ami most frissen elkészült:

  1. Általános Útmutató a 2021-2027-es programozási időszakban meghirdetett felhívásokhoz
  2. Általános Szerződési Feltételek
  3. Támogatási Szerződés és Támogatói Okirat sablonok
  4. Tájékoztató a támogatást igénylőknek az Azonosításra Visszavezetett Dokumentumhitelesítés (AVDH) igénybevételéhez.

A dokumentumok megtalálhatók a palyazat.gov.hu oldalon a Pályázati dokumentációk menüpont alatt. A dokumentumok között megtalálható az Európai Uniós Alapjogi Chartája is. A Charta felsorolja azokat az alapvető jogokat, amelyeket az Európai Uniónak és a tagállamoknak az uniós jogszabályok végrehajtása – és a projektek tervezése és végrehajtása során is – tiszteletben kell tartaniuk.

Az elmúlt hetekben több másik fontos dokumentumot, összefoglalót, illetve az új keretrendeletet is elkészítette és közzé is tette az intézményrendszer, amelyek mind azt segítik, hogy el tudjon kezdődni a 2021-2027-es uniós pályázati ciklus érdemi része, a pályáztatás.

Közben még zajlik a 2014-2020-as ciklus pályázati ciklus lebonyolítása és a pénzek kifizetése is. Ennek legfrissebb összesítése »

(Portfolio.hu)

Hirdetés