Idén is kiírta Humanitárius Település címre vonatkozó pályázatát a Magyar Vöröskereszt. Falu, község, város vagy városrész, kerület, illetve kerületrész kategóriákban lehet pályázni.


Közleményében a Magyar Vöröskereszt azt írta,  a többi között azt vizsgálják az elbírálás során, hogy a pályázók mennyire tevékenyen vesznek részt a Magyar Vöröskereszt és a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt programjaiban, különös tekintettel a véradásra, az önkéntes munkára és az elsősegélynyújtásra.

A tájékoztatás szerint a szervezet március 31-ig online formában és postai úton is fogadja a pályázatokat. A minősítést megszerzők májusban, egy országos ünnepségen vehetik át az elismeréssel járó oklevelet.

A közleményben Fodor Antalnét, a Magyar Vöröskereszt elnökét idézve azt írták, hogy „a címet sikerrel megpályázó települések esetén a Magyar Vöröskereszt igazolja, hogy a szervezet eszmeiségét és hét alapelvét: az emberiességet, pártatlanságot, semlegességet, függetlenséget, önkéntességet, egységet és egyetemességet tiszteletben tartják”.

A Magyar Vöröskereszt 2008 óta 60 településnek adta át a Humanitárius Település címet. A sikeresen pályázók egy évig viselhetik az elnevezést. Az a település, amely két vagy több alkalommal is elnyeri a minősítést, jogosult lesz márványtáblát kitenni, illetve a határ menti üdvözlő tábláján a Humanitárius Település jelzés elhelyezni – tudatta a szervezet.

Hirdetés