kulturpajtaA Nemzeti Kulturális Alap a Kárpát-medencei Kultúrpajta- és Tündérkert-hálózat programjainak támogatására nyílt pályázatot hirdet, a Kultúrpajta- és Tündérkert-hálózat magyarországi színhelyein megvalósuló tevékenységek, akár 10 millió forint vissza nem térítendő összeggel történő támogatására.

A pályázat a Kárpát-medencei Kultúrpajta- és Tündérkert-hálózat magyarországi színhelyein megvalósuló tevékenységek támogatására nyílt meg, amelyeknek a Kárpát-medence sajátos tájképét meghatározó, jellegzetes épületei a pajták, tárolók és kertek szolgáltatnak helyszínt.

A program célja a portákhoz kapcsolódó törekvéseknek és eseményeknek egy közös kulturális hálózattá szervezése, illetve a már meglévő és működő pajtákban zajló kulturális programok összehangolása.

A program abban nyújt támogatást, hogy ezek a helyek mind helyi, mind pedig regionális szinten közösségépítő és -formáló szerepet tölthessenek be. A pajták olyan kulturális közeggé válnak, ahol kiállítások, tematikus előadások, bemutatók és szakmai beszélgetések kerülnek megrendezésre.

Részletek

Hirdetés