idosbarat onkormanyzat02Újra lehet pályázni az Idősbarát Önkormányzat Díjra – a díj idén az egyedül élő idősek támogatásában élen járó önkormányzatokra irányítja rá a figyelmet. A pályázat beküldési határideje 2022. május 2.

„Az idősek megbecsülésében is előre menjünk, ne hátra!” – fogalmazott közösségi oldalán a pályázat hírét bejelentő Zsigó Róbert, a Miniszterelnökség családokért felelős államtitkára. Megosztotta a kormányzati portál vonatkozó hírét is, amelyben arról beszélt, hogy Magyarországon 12 éve családbarát kormányzást folytatnak, melynek „kiemelt része idős honfitársaink támogatása és megbecsülése”.

A portál híre szerint Zsigó Róbert hangsúlyozta: az időspolitika érvényesüléséért a legtöbbet helyi szinten a közösségek fejlődését szolgáló önkormányzatok tehetik. Az elismerés az aktív önkormányzati időspolitika megerősítését, az önkormányzatok idősekért vállalt cselekvő felelősségét és az idősügyi tevékenységek konkrét eredményeinek fejlesztését szolgálja. A díj elnyerésével 1.500.000 forintos pénzjutalom jár, amelyet a nyertes önkormányzatok még idén megkapnak.

Az Idősbarát Önkormányzat Díj alapítása óta eltelt években több mint ezer pályázat érkezett a felhívásra, és 134 település részesült az elismerésben. A helyben hozott intézkedések elősegítették, hogy az időskorú lakosok a munkával töltött évek után megváltozott élethelyzetükben is megbecsült, értékes tagjai lehessenek közösségüknek és a társadalomnak – tartalmazza a portál híre.

A nyertes települések polgármesterei Idősbarát feliratú táblát vehetnek át, amely az önkormányzat tevékenységének eredményességét és megbecsülését hirdeti a hivatal falán. A pályázati lehetőségről bővebb információ a Hivatalos Értesítő 2022. évi 15. számában, valamint a kormany.hu oldal dokumentumtárában érhető el.

Hirdetés