hangszerA korábbi évekhez hasonlóan idén is 600 millió forinttal biztosítja az Emberi Erőforrások Minisztériuma a vallásos alkotóközösségek, zenei együttesek és zenészek hosszú távú működését valamint az egyházközösségekhez tartozó hangszerek felújítását.

A vallásos könnyűzene fontos szerepet tölt be a különböző közösségek életében, a fiatalok elérésében és aktív szerepvállalásukban.

A vallásos alkotó közösségeket támogató igény bejelentési felhívás az egyházak közösségeit segítik abban, hogy hangszerbeszerzések, erősítő, hangosító berendezések vásárlásával szélesítsék, segítsék közösségeik lehetőségeit, támogassák a minőségi muzsika megismerését és alkotó létrehozását.

A támogatásnak köszönhetően újfajta lehetőségek nyílnak meg: a színvonalas zenei együttesek professzionális hangszerekhez juthatnak, zenei kvalitásaikhoz méltó, megfelelő minőségű eszközöket használhatnak, ami előrelépést jelent. Sokan eddig a kölcsönzött eszközeiket, vagy elhasznált, sérült hangszereiket, hangosító berendezéseiket cserélhetik le illetve újíthatják föl az igény bejelentési felhívás keretén belül.

A vissza nem térítendő támogatás az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (EMET) felületén (www.emet.gov.hu) érhető el az Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszerben (EPER).

Az igénybejelentés benyújtásának határideje 2021. április 15.

Háttér:A vallásos alkotó közösségek hosszú távú működését támogató igénybejelentési felhívás segítségével több száz hangszert tudtak vásárolni és több ezer fiatal zenészt támogatni zenei tevékenységük kiteljesedésében, a korábbi években. A Hangszert Kezdőknek Program, Hangszert Profiknak Program, a Határon túli zenekarok működésének támogatása, Könnyűzenei tevékenységet folytató fiatalok képzésének támogatása, az Alkotói ösztöndíj, a Tehetségkutatás, a Hangszerfelújítási program, a Vallásos könnyűzenei koncertek támogatása és a Klubkoncertek támogatása mind-mind segítik, fejlesztik és erősítik a vallásos könnyűzenei életet.

(Emmi)

Hirdetés