penzugyminiszteriumPest megye az uniós előírások miatt lényegesen kevesebb fejlesztési forráshoz jut, a kormány ezért indított célzottan olyan pályázatot, amely a térség beruházásait segíti. Ezzel a járvány miatt veszteségeket elszenvedő hazai turizmust támogatja.

Varga Mihály pénzügyminiszter március elején bejelentette, a járvány utáni újra indulást segítve nyolcmilliárd forintnyi turisztikai beruházás valósul meg Pest megyében a kormány 4,3 milliárd forintos támogatásával. Nyolc új panzió építése kezdődik meg, és kilenc szállodában indulnak fejlesztések.

„Egyes portálok írásaikban mégis kifogásolták az induló beruházásokat” – jelent meg a Pénzügyminisztérium közösségi oldalán közzétett bejegyzésben. Ezzel szemben tény – írták –, hogy a pályázat a járvány miatt veszteségeket elszenvedő hazai turizmust támogatja. A beruházásokkal összesen 410 szállodai szobát újítanak fel, 90 új szállodai és 130 új panziószoba jön létre, jelentősen javítva ezzel a szálláshelykínálatot a térségben. A beruházások több száz munkahelyet védenek meg és hoznak létre a kivitelező cégeknél és a felújított szálláshelyeknél – hangsúlyozta a tárca.

Pest megye az uniós előírások miatt lényegesen kevesebb fejlesztési forráshoz jut, a kormány ezért indított célzottan olyan pályázatot, amely a térség beruházásait segíti – írták. A beérkezett pályázatok értékelését Pest Megye Önkormányzata és a Pénzügyminisztérium egymástól függetlenül, az előírásoknak megfelelően végzi, a döntésben részt vesz a Magyar Turisztikai Ügynökség és a Magyar Államkincstár is. „A pályázat nélkül ezek a fejlesztések nem tudnának megvalósulni, így akik ezeket a beruházásokat támadják, az érintett 11 települést, több száz munkahelyet és a térség turizmusát támadják” – olvasható a bejegyzésben.

Hirdetés