futopalyaMegjelent az „AOFK-1.1.1-21 Országos Futópálya-Építési Program 2022" című pályázati felhívás, melynek keretében önkormányzatok, vállalkozások, nemzeti parkok, sport és civil szervezetek pályázhatnak meghatározott méretű futópályák kialakítására, a pálya méretétől függően a támogatás összege 30 vagy 45 millió Ft is lehet.

A program célja magyarországi városokban 800 és 1000 méter közötti, vagy legalább 1000 méter hosszúságú rekortán borítású futópálya kialakítása.

Pályázó, így a futópálya építtetője önkormányzat, önkormányzati szerv, nemzetiparkigazgatóság, natúrpark, erdészeti szervezet, sportegyesület, egyéb civil szervezet és gazdasági szervezet lehet.

A pályázó a támogatással való elszámolás során köteles igazolni, hogy a vállalt önrészt is a projekt megvalósítására fordítja. A futópálya esetében előnyt jelent, ha a pálya, körül világítás, ivókút, öltöző, illetve WC rendelkezésre áll.

A programra 2022-ben összesen bruttó 350 millió forint áll rendelkezésre. Helyszínenként az összköltség legfeljebb 50%-át finanszírozza a Támogató-

A támogatási kérelmek benyújtására 2021. december 17-ig van lehetőség.

A felhívás itt érhető el.

Hirdetés