kutyak02Országosan ötszázmillió forintra pályázhattak az önkormányzatok, amely összeg háziállatok ivartalanítására fordítható – közölte a Nemzeti állatvédelmi program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos, Ovádi Péter.

A Magyar falu program keretében meghirdetett pályázat „mérföldkőnek számít” a felelős állattartás tekintetében – mondta a felelős miniszterei biztos. Közölte, hogy 479 nyertes pályázatot bíráltak el, minden megyéből érkeztek sikeres pályázatok, amelyek maximum 1,5 millió forintot jelentenek önkormányzatonként.

A felhívást áprilisban tették közzé, ennek nyomán megkezdték az igényfelmérést a településeken, a program a tervek szerint legkésőbb egy év alatt lezajlik. A pénz felhasználható macskák és kutyák ivartalanítására, chip behelyezésére valamint védőoltás beadatására. A rendelkezésre álló összeg 14 ezer állat ivartalanítását fedezi – mondta Ovádi Péter. A pályázat fontos célja az is, hogy együttműködésre sarkallja az önkormányzatokat, az orvosokat, valamint a civil szervezeteket a jó cél érdekében.

Várható, hogy a kezdeményezésnek lesz még folytatása – ígérte a miniszteri biztos.

Hirdetés