magyar falu logoMegjelentek a falusi civil szervezetek számára a Magyar falu program keretében kiírt, ötmilliárd forint keretösszegű pályázati lehetőségek. A kiírás már elérhető a kormány és a Bethlen Gábor Alapkezelő honlapján. A pályázatokat július 1-jétől lehet benyújtani augusztus 7-éig.

Az ötezer fő alatti településeken működő civil szervezetek támogatásával tovább bővül a Magyar falu program kedvezményezetti köre – jelentette be a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos, Gyopáros Alpár. Mint mondta, e szervezetek „rendkívül fontos munkát végeznek a kistelepüléseken, ezért a kormány nemcsak honorálni, hanem ösztönözni is kívánja közösségépítő munkájukat.

A pályázatok részleteiről Szalay-Bobrovniczky Vince civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár: hatmillió forintos értékhatárig ingatlan vásárlására és felújítására, négymillió forintig új és tíz évnél nem idősebb használt gépjárművek beszerzésére, kétmillió forintig egyéb eszközök megvásárlására, valamint programszervezésre szintén kétmillió forintig lehet pályázni.

A pályázók június folyamán tanulmányozhatják a kiírást, a pályázatokat július elsejétől augusztus 7-éig lehet benyújtani. Elbírálásuk után a tervek szerint október-novemberben lehet megkötni a támogatói szerződéseket. Azok a szervezetek pályázhatnak – mondta Szalay-Bobrovniczky Vince –, amelyeket tavaly év végéig bejegyeztek az Országos Bírósági Hivatalnál, illetve érvényes számviteli beszámolójuk van legalább a 2018-as évről. A pályázatokat 2021. december 31-éig kell megvalósítani.

Szalay-Bobrovniczky Vince egyúttal arra kérte a pályázókat, hogy alaposan tanulmányozzák át a kiírást, mert mint mondta, segítségükkel olyan fejlesztéseket lehet megvalósítani, amelyeknek „tartós lehet a hatása”.

Hirdetés