ertekvagyFebruár 27-ig érkezhetnek jelölések az ÉRTÉK VAGY! PÉLDAKÉP - PÉLDAKÉPP díjra. Az elismerés a felelősségvállalás, a gondoskodás, a közösségformálás fontosságára hívja fel a figyelmet. Arra, hogy a nehézségek #csakegyütt oldhatók meg.

A 2020-ban indított ÉrtékVagy! programnak nem csupán az volt a célja, hogy egyesítse a gazdasági és szolidáris felelősségvállalást, hanem az is, hogy a kihívással küzdőkért felelősséget vállalók egymásra találjanak.
Az elmúlt évek tapasztalata, hogy országszerte egyre több magánszemély, szervezet, vagy cég vállal felelősséget közösséget formáló szociális ügyekben.

Ezek felkutatásáért került meghirdetésre a PÉLDAKÉP-PÉLDAKÉPP díj. Az EMMI Szociális Ügyekért Felelős Államtitkárságának a célja olyan példaértékű együttműködések, programok, kezdeményezések elismerése, amelyek a szociális területhez kapcsolódó ügyeket mozdítják előre. Amelyek fogyatékossággal élő, gyermekvédelmi gondoskodásban élő, vagy a szociális szférához kapcsolódó területen kifejezik a gondoskodás, a felelősségvállalás és a #csakegyütt üzenetét!

A díjra jelölhetőek olyan szemléletformáló, másokkal együttműködni tudó szervezetek, cégek, intézmények, személyek, amelyek nem csupán segítséget nyújtanak, de a közösséget is formálják, motiválják. Amelyek elkötelezetten segítik a szociális területen élők és dolgozók életét!

A jelölés folyamata megtalálható az Érték Vagy! (ertekvagykonferencia.hu) oldalon. A Példakép-Példaképp díjra bárki beadhat jelölést!

A díjakat a járványhelyzettől függően márciusban adják át.

(Emmi)

Hirdetés