kozfvasarOlyan közösségi fejlesztések támogatására kiírt pályázat, amelyek megteremtik annak lehetőségét, hogy az emberek megértsék, megtanulják és éljenek a társadalmi részvétel kompetenciáival, a párbeszéd eszközével.

Különösen olyan - elsősorban vidéki- helyszíneken megvalósuló projekteket szeretnének támogatni, ahol rosszul működik, vagy hiányos a civil társadalmi infrastruktúra. Nemcsak finanszírozási lehetőséget biztosítanakk, hanem együttműködési környezet, amelyben a civil társadalmi szereplők elképzeléseiket fenntartható megoldássá alakíthatják, kezelni képesek a helyi szintű problémákat és a hosszú távú, pozitív változásokat érnek el.

A Civic Europe Idea Challenge Közép-, Kelet- és Dél-Európából legfeljebb 20 ötletet finanszíroz, egyenként akár 35 000 euróval. Úgy tervezték a programot, mint egy átfogó támogatási rendszert, amely messze meghaladja a puszta finanszírozást. Három lehetséges területet kapcsol össze: - támogató nemzetközi közösség, partner hálózat - kapacitás fejlesztés - láthatóság Ezen beavatkozások kombinációjával kívánja elérni a projektek legoptimálisabb hatását, amelyeket a fenntartható változások szempontjából relevánsnak találtunk. Ezeket a területeket a Változás körének nevezik, és rendszerként tekintenek rájuk. Pályázókat várnak: Bulgária, Horvátország, Cseh Köztársaság, Görögország, Magyarország, Olaszország, Lengyelország, Portugália, Románia, Szlovákia, Szlovénia és Spanyolország területéről. Olyan nonprofit szereplőket, akik helyi és regionális nem kormányzati szervezetek vagy civil társadalmi kezdeményezések, beleértve a szövetkezeteket, szociális szövetkezeteket, nonprofit Kft-ket.

A pályázati folyamat munkanyelve angol, csak úgy, mint az eredeti kiírás, a tájékoztatók, űrlapok stb. A pályázati időszak során a Közösségfejlesztők Egyesülete (KÖFE) biztosít segítséget a felkészüléshez, beadáshoz, de természetesen közvetlenül a Civic Europe program hivatalos képviselői is állnak rendelkezésre a következő címen: https://civic-europe.eu/contact/

A teljes kiírás »

Hirdetés