Szociális szolgáltatások fejlesztésére és felzárkózási programok megvalósítására hirdet pályázatot a kormány. A Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára, Fülöp Attila jelentette be a friss pályázatokat.


  • A fogyatékkal élő emberek szállítását, iskolába, munkába jutását segítő szolgálatok új és használt gépjárművek beszerzésére pályázhatnak 400 millió forint értékben.
  • Egy pályázat a családok átmeneti otthonainak szól, amelyek nehézséggel küzdő családoknak nyújtanak átmeneti lakhatási lehetőséget. A szolgáltatást nyújtók 250 millió forint értékben pályázhatnak külső férőhelyek létrehozására, amelyekben a család az intézményrendszer elhagyásának utolsó lépéseként már saját magáról tud gondoskodni.
  • Meghirdettek egy a fiatalok zenei oktatását segítő pályázatot is 90 millió forint értékben civileknek, önkormányzati és egyházi fenntartóknak. Köztudott, hogy a zene segíti a tanulást és a koncentrációt – indokolta az államtitkár –, ezért a pályázattal a zenei oktatás lehetőségének megteremtését és hangszerek beszerzését támogatják.

Mindhárom felhívásra szeptember 15-ig lehet jelentkezni, az autóbeszerzésre és a külső férőhelyek megteremtésére a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézeten, a zenei pályázatra pedig a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóságon keresztül.

A pályázatok keretösszegét költségvetési forrásból fedezik; a kormány az ukrajnai háború okozta nehéz gazdasági helyzet ellenére is elkötelezett amellett, hogy megőrizze, megvédje és lehetőség szerint növelje a szociálisan rászoruló embereket segítő forrásokat.

Hirdetés